Annons

Annons

Straight edge är en livsstil som föddes i hardcorekulturen på 1980- och -90-talet. Livsstilen går ut på att avstå från alkohol, andra droger och nikotin/tobak. Straight Edge har fortfarande starka kopplingar till punk-, och hardcorekulturen.
Under måndagskvällen bjuder föreningen Jönköping Straight Edge, tillsammans med medarrangörerna UNF, NBV och Kulturhuset, till spelning på Insikten på Kulturhuset.

"Välkända i sin genre"
Tre band uppträder under kvällen. Det handlar om Åtgärdslandet från Örebro, Tengil från Borås samt huvudakten, det ungerska bandet Human Error.
- De är crustgiganter och välkända i sin genre, men inte så mycket för den breda publiken, säger Herman Zenk, som utlovar en stenhård spelning.
- Tengil spelar lite mer känslosam musik, den är lite skrikig men inte särskilt tung. Åtgärdslandet och Human Error har betydligt aggressivare och argare musik, det kommer bli både känslosamt och stenhårt.

Drogfria spelningar för stor publik
Jönköping Straight Edge är en arrangörsgrupp inom UNF Jönköping som riktar in sig på att arrangera drogfria och nyktra spelningar för en bred publik. De riktar inte in sig på en särskild musikstil utan vill erbjuda en plats där droger inte står i fokus.
- Straight edge var väldigt stort här för några år sedan när arrangörsgruppen Jönköping Hardcore var igång, men det dog när de inte kunde vara på Chinateatern längre. Nu är det inte utbrett, men vår ambition är att det ska växa sig starkare igen, säger Herman Zenk.