Annons

De tävlar i kändishoppningen:
*Renata Chlumska - Äventyrare
*Birgit Sievers - Kommunalråd
*Fredrik Blomqvist - Filmare
*Gabriel Djärf - Journalist på TV4 Jönköping
*Fredrik Jutnäs - Chef på Swedbank

Varje år har 4H gården Vissmålen familjedag då man öppnar upp stall och djuranläggningarna för allmänheten. Förra året började man med kändishoppning, en succé som lockade över 5 000 personer. Nu ligger årets kändisar i hårdträning för årets hoppning.
Sedan i januari har fem lokala kändisar kommit till Vissmålen och lärt sig rida och till och med hoppa med häst.
- Renata Chlumska är den som satsat hårdast, berättar Maria Stigsson, ridtränare som tillsammans med Charlotte "Totta" Lundin drillar eleverna.
- Hon har varit här minst två gånger i veckan ibland mycket mer, även Gabriel Djärf har satsat hårt.

"Så roligt att komma hit"
- Det är klart att man satsar, vill man nå toppen gäller det att ligga i, skrattar Renata. Jag tycker det är fantastiskt roligt och gillar att vara här. Det är ju inte som då jag tränade inför några av mina andra projekt, livssituationen ser lite annorlunda ut idag med små barn och så, men det här har varit så roligt, med djuren och det sociala runt omkring.
Gabriel Djärf håller med och menar att det är mycket som har varit kul med ridningen
- Jag är ju den typen som tänder väldigt mycket på en sak och går in för det 110 procent och det har jag gjort nu också, jag tycker det är fantastiskt att vara här, möta djuren, människorna och få motion. Jag hoppas verkligen att jag kommer att fortsätta även efter den första maj.

Annons

Renata Chlumska har lagt ner mycket tid på att träna inför första maj och med den tävlingsinstinkten som hon har så går hon naturligtvis in för att vinna.

Krävs både säkerhet och stil
Maria och Totta har varit beväpnade med en hel del tålamod de senaste veckorna men har lyckats få sina adepter att sitta snyggt i sadeln och få kontroll inte bara på sig själv utan även på hästarna.
På kändishoppningen kommer man att hoppa en bana på tid och det gäller inte bara att klara sig felfritt man får stilpoäng också. Två shower kommer det att bli på första maj.
En av dem som kanske kan räkna med en del stilpoäng är det miljöpartistiska kommunalrådet Birgit Sievers som är den enda i truppen som hade ridit tidigare.
- Jag red massor som tonåring, men jag märker att jag är försiktigare nu. Som 15-åring trodde man att man var odödlig, nu är jag lite försiktigare men jag tycker det är väldigt roligt och hoppas att det ska gå bra på tävlingen den första maj.

Maria Stigsson, ridlärare på Vissmålen, är stolt över sina elever som utvecklats mycket på bara några månader.