AnnonsKulturhuset gör en nysatsning på en ny replokal i Jönköping. Det har varit brist på replokaler runt om i staden tidigare, och enligt personalen på Kulturhuset ska detta medföra en förbättring för den musikintresserade.
- Tidigare har det varit brist på replokaler i Jönköping och efterfrågan har varit stor. Men nu hoppas vi att detta kan ge möjlighet för både yngre och äldre att få en plats att repa, säger Carl Du Rietz, som är engagerad i projektet på Kulturhuset.
- Den stora skillnaden på den här lokalen och andra befintliga replokaler är att man ska kunna komma in på kort varsel och hyra några timmar eller ett par dagar, säger Sebastian Dallander från kulturhusföreningen. Vi riktar oss till nya band eller artister som vill prova på att lira och har svårt att få tag på replokal och till etablerade artister som är på besök eller genomresa som vill ha en replokal att jamma i några timmar eller repa inför ett gig.

Nya bättre instrument
Studiefrämjandet är med och sponsrar den öppna replokalen med nya musikinstrument . Kulturhusföreningen har även fått ett stort antal instrument och annan utrustning av en privatperson.
- Det är helt fantastiskt, den här killen har skänkt jättefina grejer till oss eftersom han skulle flytta utomlands, säger Dallander. Trummor, congas, en gitarr, förstärkare med mera.

Lokalen är uppskattad
Joel Andersson och Herman Zenk är några av de ungdomar som brukar repa i Kulturhuset. De tycker att det är en bra satsning eftersom det tidigare har varit svårt att hitta replokaler. De hoppas att fler kommer till Kulturhuset för att nyttja de nya replokalerna.
- Jag tycker det är jättebra. Jag spelar själv i band och vet att efterfrågan är stor. Vi har använt lokalerna och tycker det är bra att det ligger centralt. Jag vet många som vill ha replokal, men haft svårt att hitta några, säger Joel.