Fotboll, Träningsmatch
Jönköpings Södra IF-Husqvarna FF
Avspark:
14.00, Elmiahallen.

HFF har hunnit med en träningsmatch, men för J-Södra är det första matchen för året efter fem veckors träning.
Derbyt brukar locka storpublik, och med nyförvärv som Kalle Svensson och Viktor Rönneklev lär det bli trångt på läktaren även den här gången.
- Det är alltid något speciellt med den här matchen, det har blivit en liten grej runt den, så det känns givetvis jättekul, säger assisterande tränaren Mikael Eriksson.
Fem spelare i J-Södra missar matchen, det handlar om André Calisir, Pär Cederqvist, Finnur Justinusson och Jonas Svahn.

"Inga allvarliga skador"
- Det är försiktighetsåtgärder. De har inga allvarliga skador, utan lite småkänningar, säger Eriksson.
Frågan är vad man ska vänta sig av J-Södra eftersom försäsongen fortfarande är inne i ett tidigt skede.
- Vi vill se att vissa bitar som vi jobbar med fungerar, det är viktigare än resultatet. Det är inte rimligt att vänta bländande fotboll, däremot förväntar vi oss att alla är med i skallen och visar vilja, säger Eriksson.
Det skiljer två divisioner mellan lagen. Är det här en tillräckligt bra värdemätare för er?
- Ja, tack vare den extra laddning som finns i de här matcherna. Husqvarna kommer vara taggade till tänderna och kriga allt de kan, så det gäller för oss att vara med i huvudet

Axelsson och Hojan spelar
Husqvarna FF är nederlagstippat inför matchen, men siktar på att upprepa fjolårets seger. Tränaren Niclas Tagesson tror dock på en matchbild där J-Södra kommer vara spelförande.
- Förhoppningsvis blir det en underhållande match med bra anfallsspel. För oss gäller det att vara med från början i matchen och inte öppna oss. Vi får inrikta oss på att ställa om och hota och ta vara på våra chanser. Vi har en svår uppgift framför oss, men vi ska få deras spel att hacka, säger han.
HFF kommer till spel utan långtidsskadade målvakten Ambjörn Lennartsson och backen Emir Halilovic, men i övrigt är samtliga spelare tillgängliga.
Båda provspelarna, målvakten Mikael Axelsson och backen Uros Hojan, kommer att spela från start, och Tagesson är optimistisk om att de båda snart ska vara klara för en övergång till HFF.
- Det ser bra ut och parterna trivs med varandra. Men ingenting är påskrivet, säger Niclas Tagesson.