Martin Granström låg återigen under kvalgränsen till OS när hon simmade 2.08,81 på 200 meter fjärilsim vid GP-finalen på Eriksdalsbadet i Stockholm i helgen.
Den imponerande simningen väntades ta henne ett steg närmare OS, vilket det nu alltså har gjort.
På onsdagen kom det slutgiltiga beskedet från SOK - hon är kvalificerad för OS. Därmed är en lång kamp över - Martina har nått sitt stora mål, att komma med till London i sommar.

"Nu kan jag koppla av"
- Det känns så jäkla underbart. Först nu kan jag koppla av och enbart fokusera på min simning. Nu vet jag vad som väntar, berättar Martina på telefon från spanska Torremolinos där hon just nu är på träningsläger.
Redan igår meddelade SOK att man ville ha med Martina på onsdagens presskonferens då fler aktiva skulle presenteras i OS-truppen, men i och med att hon redan efter GP-finalen flög till Spanien fick hon hålla hålla tyst om vad som väntade.
- Oj, jag vet inte om någon märkte något på mig efter det telefonsamtalet, men jag fick inte säga någonting. Nu kan jag vara hur glad som helst.
Martina upplever själv att SOK:s kritierer varit luddiga, därför har hon endast utgått ifrån internatioenlla simförbundets OS-kvalgräns på 2.08,95, en tid hon flera gånger varit under i samband med kvalperioden.
- Jag har velat simma snabbare av den anledningen också, tiden har varit det mest konkreta jag har kunnat gå efter då det inte varit superklart hur SOK har tänkt.

Höjt sin lägstanivå
Martina Granström blir Jönköpings simsällskaps femte simmare genom tiderna som representerar Sverige i ett OS.
- Det har varit en dröm i stort sett sedan jag varit en liten knatte, det är så stort för mig att det inte går att beskriva med ord. Det har varit en sån hysteri kring tiderna på sistone på alla tävlingar man varit på också.
- Alla mina motståndare har jagat OS-tider och även om jag själv inte har "persat" känner jag ändå att jag har höjt min lägstanivå och eftersom det varit ett mål för mig under en sån lång tid känns det för jäkla bra att kunna få ett kvitto på vad jag gör. Det sporrar en verkligen på träningslägret som jag är på nu.
Innan OS-lägren i sommar väntar bland annat EM i Debrecen mellan 21-27 maj.
- Jag hoppas kunna ta några sekunder till, på EM hoppas jag det ska gå ännu fortare och då kanske pressa ner mitt rekord på under 2.08.