Ägaren Thomas Snarberg uppträdde dock inte som rånoffer brukar göra, han fick istället tag i en batong och lyckades köra ut rånarna ur butiken.
– Jag hann aldrig bli rädd. Däremot riktigt arg, säger Thomas som råkat ut för rån tidigare.
– Det är lika trist varje gång. Man tänker knappt på vad man ska göra, man bara agerar. De här personerna ska inte komma in och stjäla saker som inte är deras.
När han väl hade fått ut rånarna ur butiken såg han hur de flydde från platsen på varsin cykel. Vad de därefter har tagit vägen vet inte Thomas Snarberg. Men han känner till att polisen sätter en liten röd bil i samband med rånet.

Väntade sig nog inget motstånd
– Jag vet inte riktigt vad de fick med sig, och polisen vill inte att jag talar om det heller. Men de väntade sig nog inte att någon skulle göra motstånd, säger Thomas som aldrig var rädd.
– Nej, rädd blev jag inte. De viftade med något slags vapen mot mig och de andra anställda i butiken, men de gjorde inget jätteproffsigt intryck om man säger så. De höll i vapnet på ett sätt som en rutinerad tjuv inte skulle göra...
Vilka rånarna är har Thomas inte någon aning om. De hade luvor över ansiktet under hela rånet, både när de kom in och när de försvann från platsen.
– Jag vet inte vilka de var. De pratade varken småländska eller svenska. Så det är svårt att säga vad de kommer ifrån.
Redan några timmar efter rånet var Guldsmedjan igång igen. För Thomas och hans personal är det viktigt att komma igång så fort som möjligt.

Har lugnat ner mig igen
– Vi har ju en affär att ta hand om. Kunderna kommer och går hela tiden. Nu är allt städat igen och vi kan fortsätta med vårt jobb. Det finns ingen anledning att hetsa upp sig någon längre tid. Jag var ilsken och arg i samband med rånet, nu har jag lugnat ner mig igen.
Nu ska materialet i övervakningskamerorna gås igenom noggrant. Polisen fortsätter sitt arbete med att sammanställa allt material vilket förhoppningsvis kan leda till ett gripande framöver.
Men medan polisen är mycket förtegen och inte vill säga något om händelseförloppet, är Thomas Snarberg mer öppen.
– Det som har hänt har hänt. Jag hoppas att polisen griper rånarna, men det för vår del vill vi lägga det här bakom oss och gå vidare. Det är det bästa sättet, säger han.
Polisen ville på torsdagskvällen inte uttala sig om rånet och om man gripit några gärningsmän.