Handboll, Semi off 2:2 dam
Partille IF-IF Hallby HK 20-14 (9-9)
Hallbys målskyttar: Stina Carlsson, 7, Madeleine Schlosser, 5, Emelie Jonsson, Ida Nilsson.
Publik: 150, Lexbyhallen.
Partille klart för allsvenskan.

Hallby vann den första kvalmatchen iIdrottshuset med 19-18, och höll länge jämna steg även i returen i lilla Lexbyhallen. Första halvleken slutade 9-9 efter att gästerna mestadels varit i ledningen.
- Vi hade många chanser men lyckades aldrig ta ledningen med mer än ett mål. Vi spelade bra bakåt, men fick inte hål på dem framåt, konstaterar Claes Ribendahl.
Matchbilden var sedan densamma i stora delar av andra halvlek, och Hallby var bara i underläge med 14-15 när omkring tio minuter återstod av matchen. Men Partille var starkast på slutet och ryckte ifrån till seger med 20-14.

"Rann iväg i slutet"
- Det rann iväg lite i slutet när vi tvingades ta några snabba avslut, säger Ribendahl, som inte var speciellt besviken efteråt.
- Nej, det vill jag inte påstå att jag är. Det var inte vår dag och vårt största problem var att vi hade väldigt svårt att göra mål. Vi försökte och försökte, men de skott som for igenom försvaret tog deras målvakt. Annars hade vi nog tio skott i stolpen och ribban. Sedan fick Partille mala i sina anfall, de fick för mycket tid på sig vilket gjorde att vi inte fick utdelning för det försvar vi spelade.

Boden väntar
Individuellt går beröm till Stina Carlsson och Madeleine Schlosser, som tillsammans svarade för tolv av Hallbys 14 mål.
Partille blev genom segern klart för allsvenskan, medan Hallby får en ny chans att nå näst högsta serien. Allsvenska Boden står med start på påskdagen för motståndet i bäst av tre matcher.
- Nu gäller det att ladda om batterierna. Jag vet inte så mycket om Boden, inte mer än att de gjorde en stark avslutning på serien och att de fick en av Örebros bästa spelare (Carin Bergdahl). Men nu kommer vi ta reda på så mycket vi kan, säger Claes Ribendahl.