Jönköpings Södra slipper kvalspel efter 2-1-segern mot Sundsvall på Stadsparksvallen. Direkt efteråt avslöjade tränaren Lindbom att han lämnar tränarposten och återgår till att vara sportchef på heltid.
- Det finns ingen anledning att jobba på det sättet som jag har gjort. Det blev kanske mer än vad jag skulle göra från början. Jag och styrelsen har pratat igenom upplägget och jag ska bygga upp massa andra saker i föreningen framöver, säger han.

"Ingenting dramatiskt"
Hans Lindbom anställdes som sportchef i J-Södra för två år sedan, men efter att Andreas Jankevics tvingades lämna tränarsysslan i slutet av förra säsongen har Lindbom kombinerat sin sportchefsroll med att vara huvudtränare under det senaste året .
När kom ni överens om att du ska sluta som tränare?
- Vi har ju pratat i ett par månader, det är ingenting dramatiskt. Jag är anställd som sportchef och det är det jobbet jag ska göra. Vi har haft en slimmad organisation i år, därför gick jag med på den här lösningen, säger han.

"Jätteprestation av spelarna"
Lindbom kände både glädje och lättnad när kontraktet hade säkrats och var stolt över säsongen, som har bjudit på höga berg och djupa dalar. Till slut blev det en tolfte plats i tabellen.
- Vi har tagit 40 poäng i år, det har vi aldrig gjort förut. Det är en jätteprestation av spelarna att ha löst det här innan kvalet. Vi har visat att det finns ett enormt go i laget. Vi har varit bra på Stadsparksvallen, där vi slagit både Sundsvall, Åtvidaberg och Ängelholm, säger han.

"Får utvärdera i lugn och ro"
Ordföranden Sune Lantz pustade ut efter att även årets säsong slutat lyckligt. I november börjar planeringen inför 2012 års säsong. Då kommer det bland annat avgöras om assisterande tränaren Lasse Ericson, vars kontrakt går ut, blir kvar i J-Södra.
- Det är det vi ska sätta igång och prata om. Det finns inget att säga i dagsläget. Vi har haft svårt att planera när vi legat där nere i tabellen. Därför har vi fått ligga lågt tills allting blivit klart. Först nu kan vi andas ut och se på framtiden och se vad som ska bli bättre.
Vad behöver bli bättre?
- Nu får vi utvärdera i lugn och ro och det gör vi med tränarna. Men de senaste åren har vi släppt in väldigt mycket mål och det är någonting vi måste prata om. Ett defensivt arbete börjar redan på motståndarens planhalva och det är hela lagets ansvar, säger Sune Lantz.