Det handlar om händelser som HV på sin hemsida beskriver som ofredanden, trakasserier samt olaga hot mot hockeyklubbens egen personal. Det har även förekommit försök till misshandel mot vaktpersonal på andra elitseriearenor.
Enligt klubbdirektören Peter Eklund har HV tagit beslutet att stänga av supportrarna efter samråd med Hockeyligans säkerhetsgrupp och supporterpolisen.

Portas från alla elitseriearenor
- Vi beklagar dessa händelser men vi har nått en oacceptabel nivå. Det är långt ifrån vad både vi och SHL har för värderingar och står bakom. Vi har haft samtal med personerna och ska ha det igen, säger Peter Eklund.
HV71 skriver vidare på sin hemsida att det handlar om "ett fåtal misskötsamma individer" och att "straffen för supportrarna har varierande längd". Avstängningarna gäller samtliga elitseriematcher.
- Alla matcher i hela elitserien, slutspel och landskamper. Det är centralt med SHL och gäller alla arenor, säger Peter Eklund.
Han vill inte precisera hur många supportrar det handlar om eller gå in på vad som har skett men vad Jnytt erfar handlar det om tre eller fyra personer som har blivit avstängda.

En person avstängd i 18 månader
Minst en av supportrarna ska vara medlem i North Bank Supporters och har stängts av i hela 18 månader av HV.
- Men återigen, avstängningen har skett i samråd med säkerhetsgruppen i SHL och vår egen säkerhetsorganisation. Vi har följt regelverket och ingenting annat. Det handlar delvis om en supporter som tidigare varit avstängd, säger Peter Eklund.
Vad säger de själva?
- Det kan jag inte bedöma. Vi vill inte gå i polemik på den här nivån.
Har ni polisanmält?
- Vi har inte tagit ställning till det. Mig veterligen är det Hockeyligan i så fall.
Hur vanligt är det att ni stänger av supportrar från era matcher?
- Jag kan inte säga det, jag undrar om det finns någon klubb som har gjort det. Generellt är det väldigt sällan vi stänger av supportrar. Det är jag både glad och tacksam för att vi inte gör.

"Vi har en god dialog med North Bank Supporters"
Hur ser du på det som har hänt?

- Det skadar självklart både HV71:s varumärke och hockeyn i stort, inget tvivel om det.
Vad gör ni nu?
- Vi ämnar att fortsätta. Vi har en väldigt god dialog med North Bank Supporters inför deras jubileum och den dialogen fortgår hela tiden. Vi vill inte att ett antal enskilda händelser ska förstöra den relationen.
Vad säger du om relationen ni har med North Bank Supporters idag?
- Vi har en mycket bra dialog med dem, vilket vi är glada för. Vi behöver dem och de är som en extra spelare för oss.
Fotnot: Jnytt har sökt North Bank Supporters ordförande Niclas Olofsson för en kommentar men utan framgång.