Efter förra säsongen har stora förändringar skett i HV71:s spelartrupp, och även organisationen runt laget har setts över.
I våras tog klubbledningen beslutet att inte skriva nya kontrakt med Lars-Göran Hassel och Pär Pettersson. Hassel har varit lagläkare sedan 1998, medan Pettersson har fungerat som psykologisk rådgivare sedan 2004.
- Precis som alla andra har de haft kontraktsanställningar, vi har valt att inte förlänga dem utan väljer att satsa på andra saker. Det är ett naturligt steg i arbetet, säger Fredrik Stillman, som är ytterst ansvarig för beslutet.

"Inga hard feelings"
Hassel är starkt förknippad med HV71 och har dessutom varit läkare för Tre Kronor. Enligt Stillman finns det inget missnöje mot honom.
- Nej, det gör det inte. Vi har haft ett långt och gott samarbete och det finns inga hard feelings. Ibland behöver man gå vidare och förändra organisationen. Vi har sett över vår ekonomi och sett att vi behöver göra vissa förändringar.
Lars-Göran Hassel själv bekräftar att han inte kommer finnas med i HV71:s organisation, men avböjer i övrigt att kommentera händelsen.

Ingen ny psykolog
- Det är ett beslut från klubbdirektören (Peter Eklund). I övrigt har jag inga kommentarer, säger Hassel, som kommer jobba vidare inom Jönköpings Södra.
Precis som förra säsongen kommer HV71 ha en sjukgymnast och två läkare; Andreas Frostemark, Jonas Franke och Jonas Kalman.
Pär Pettersson kom till HV71 under Pär Mårts tid i klubben och har varit med under tre guldår. Han kommer inte att ersättas.
- Nej, vi kommer inte att ha någon psykolog på daglig basis. Exakt hur många timmar Pelle har jobbat kan jag inte säga, men han har varit närvarande på hemmamatcherna och har dessutom gjort punktinsatser då han fungerat som bollplank, säger Fredrik Stillman.