Jimmy Carlsson har ställt upp i magi-SM tidigare och vann barntrolleriklassen 2008. I helgen tog han hem förstaplatsen i klassen Grand illusions - vilket innebär att magikerna jobbar med stora prylar. Den itusågade damen är en klassiker i genrern. Men Jimmy Carlsson sågade sågen och jobbade istället med spjut. Han lät en kvinnlig dansare kliva in i en låda som genomborrades av 20 spjut och när lådan sedan öppnades var den tom.
- Det är lite obehagligt, det finns ingen annan i Sverige som kör det numret, berättar Jimmy Carlsson.

Bjuder på show
Förutom den nervkittlande illusionen bygger numret på dans och show. Jimmy Carlsson tog med sig dansgruppen Jam7 från Jönköping och hyrde in en ljustekniker från Göteborg för att skapa magin.
- Jag satsade på ett shownummer. Jag tror att juryn går mycket på helheten och den magiska atmosfären som skapas. Det lyckades jag bra med.
Extra stolt är Jimmy Carlsson över juryns hederspris för bästa underhållande akt, till minnet av Inge Pedro.

Magiker på heltid
Redan som barn intresserade sig Jimmy Carlsson för magi och hans pappa brukade ofta visa honom olika trick. Men det var först i tonåren som intresset tog fart ordentligt. Idag jobbar han som magiker på heltid med ungefär 100 shower per år i Sverige. Han har också stått på scen i Tyskland, Holland, Schweiz och USA.