Kristdemokraterna i Habo delade under måndagen ut Vitsippspriset till Gun Andersson, processledare på Bruk för alla i Habo. Det var en rejäl överraskning när Andreas Carlson, (KD) riksdagsledamot överlämna årets vitsippspris med motivering " med stor entusiasm uthållighet och stark vilja utveckla Bruk för alla." Förutom ett handmålat glasfat överlämnade ordförande Emil Qvarnström diplom till Gun Andersson.

Åke Lundgren vice ordförande påpekade att om Gun inte varit en pådrivande person och så uthållig så är det inte säkert att Bruk för alla hade funnits i dag. Verksamheten som sysselsätter 160 personer i både Falköping och Habo är en ideell förening. Verksamheten utför monteringsarbeten för belysningsföretag, trädgårdsarbete och stöttar ett barnhem i Lettland. En stor verksamhet är försäljning i butiken av inlämnade saker som i många fall fått en genomgång av personerna som är sysselsatta inom Bruk för alla.

Andreas Carlson som är ledamot i arbetsmarknadsutskottet framhöll att denna karaktär på verksamhet som Bruk för alla, är oerhört viktig för samhället och betyder mycket för personerna som får arbeta här. Gun berättar att detta arbete som görs är att utföra något som någon annan har behov av. Gun säger till slut, detta är helt otroligt, jag tror inte det är sant att jag får vara med om en sådan dag med detta bevis på uppskattning, helt underbart. Bild: Emil Qvarnström, Gun Andersson, Andreas Carlson som delade ut årets Vitsippspris.