Närmare 250 cyklister tog sig fram längs den natursköna sträckningen mellan Bottnaryd och Hallbystugan, under premiärupplagan av Vätterbygdens senaste cykeltävling. Förutsättningarna var perfekta, då de regntunga molnen hade skingrat sig.
- Vi är jättenöjda, det man kanske hade kunnat önska sig är tio grader varmare väder, säger IF Hallby SOK:s klubbchef Tomas Pettersson Hjelmkvist.

Bröderna Laago stod för musiken
Arrangerande Bottnaryds IF och IF Hallby SOK gjorde sitt bästa för att få både deltagare och publik att trivas. Bland annat var en mindre orkester på plats, bestående av bröderna Johannes, Olof och Emmanuel Laago.
- Vi har en bror som cyklar, och vi spelar både vid starten och målet, säger Johannes Laago.
- Vi blev tillfrågade av vår pappa Thomas (Laago, tävlingsledare) och sedan är det roligt också, fortsätter Olof.


Bröderna Johannes, Olof och Emmanuel Laago svarade för musikunderhållningen.

Cyklade 35 kilometer
Hallbys Rebecca Henrysson var på plats med klubbkamraten Joachim Adolfsson.
- Vi tränar två gånger tillsammans i veckan, och det är roligt att cykla på vägar man inte varit på innan, berättar Henrysson, som liksom Adolfsson är 15 år gammal.
Hallbyduon fick hålla till godo med slingan över 35 kilometer.
- Det är 17-årsgräns på den som är 60 kilometer, förklarar Joachim Adolfsson.


Sebastian Carlsson stöttades av sin hund Zorro under tävlingen.

De som valde att tillbringa lördagen på cykelsadeln fick sig en naturupplevelse utöver det vanliga. Trolsk granskog blandades med en vidunderlig utsikt, från som mest 320 meter över havet, när färden gick genom små byar och samhällen. Utsikten vid Gunillaberg sträckte sig över både Småland och Västergötland.

Bröllop på gång
Den första upplagen av CykelRallarn var en motionstävling på mountainbike-cykel. Och det fanns utrymme att bjuda på det lilla extra. Magnus Danielsson var klädd i en lite annorlunda utstyrsel.


Magnus Danielsson ska gifta sig om två veckor, och hade en annorlunda tävlingsdräkt.

- Det är bröllop om två veckor, och det är kompisar som har skojat, berättar Danielsson, som i vanliga fall är tävlingscyklist för Jönköpings CK.

Kommit för att stanna
Samarbetet mellan Bottnaryds IF och IF Hallby SOK fungerade utmärkt. Både före och under tävlingen.
- Det är ett stort arrangemang och det krävs att man är två, förklarar Tomas Pettersson Hjelmkvist, som kunde summera en lyckad premiärtävling.
Planer på att utöka med en tävlingsklass är bara något av vad som finns i tankarna inför kommande års tävlingar. CykelRallarn verkar ha kommit för att stanna.