Annons

Annons

Alf Jansson sitter nedåtlutad i massagestolen på Vätterstranden. Massören Mattias Aggestig masserar vant axlar och rygg.
– Det kändes kanon, konstaterar Alf, när han yrvaket reser sig upp från stolen efter en stunds avkopplande massage. Han tycker det är en kul ide med massage direkt på stranden.

Lite mer som utomlands
Mattias Aggestig har jobbat som massör i elva år och jobbar mycket med företagskunder. Men på sommaren går de flesta på semester och eftersom Mattias gärna jobbar lite även då, började han fundera på vad han kan göra för att hitta nya kunder under de varma sommarmånaderna. Varför inte satsa på en massagestudio på Vätterstranden, tänkte Mattias och började söka tillstånd att få ställa upp ett massagetält på gräset i närheten av volleybollplanerna.
– Jag har hört från många att det är en bra ide. Det är någonting som saknas på Vätterstranden, säger Mattias som kommer vara på plats och ta emot drop-in-kunder när det är strandväder och efterfrågan från alla solbadare.

Hoppas på många besökare
Konceptet med massörer på stranden finns ju utomlands, så varför skulle det inte finnas i Jönköping?
Den nye strandmassören kommer ändå inte gå runt och ropa "hello massage" på stranden som många av hans kollegor gör på stränderna utomlands. Han tror däremot att många kommer att söka upp hans verksamhet de närmaste veckorna.
- Det kommer att komma fler och fler när den riktiga semestern börjar, säger Mattias övertygande.