HV71:s sportchef Fredrik Stillman meddelade kort efter kvartsfinalförlusten mot Färjestad att Noah Welch var en av dem som inte fick något förnyat förtroende.
Som Jnytt tidigare har rapporterat ska Welch vara klar för rivalen Växjö Lakers, något nu klubben bekräftar. Växjö meddelade på torsdagen att amerikanen skrivit på ett ettårskontrakt.
- Det är en mycket stabil back och den typen av back som passar in bra i det sätt som vi vill spela försvarsspel på. Han kan användas på många platser och i flera syften. Vi ville också addera lite tuffhet till backbesättningen, säger sportchefen Henrik Evertsson i ett pressmeddelande.

"En väldigt smart och spelare och människa"
Welch kom till HV71 inför den gångna säsongen från AHL och Chicago Wolves tillsammans med Jason Krog och svarade under sin debutsäsong i elitserien för 14 poäng på 51 matcher i HV-tröjan.
- Han är skridskoskicklig för sin storlek och en väldigt smart spelare och människa, vilket gjort att han klarat omställningen till Europa bra. Vi upplevde honom som en av seriens jobbigaste backar att möta den gångna säsongen: han var fysisk, han var på plats och gjorde få misstag. Han var hela tiden en faktor på isen, säger Henrik Evertsson och fortsätter:
- Utanför isen är han en fantastiskt bra karaktär och han är en kille som har varit lagkapten tidigare. Han har alltid varit uppskattad i alla lag han spelat i och man får jobba hårt, om det ens är möjligt, för att hitta någon som säger något negativt om honom.

Intresserade av Haydar
Som Jnytt tidigare skrivit är HV71 intresserade av en tredje spelare från Chicago Wolves. Anfallaren Darren Haydar, som tillsammans med Jason Krog firat stora triumfer tillsammans i NHL:s farmarliga genom åren, uppges vara på väg in till klubben.