Handboll, Allsvenskan
VästeråsIrsta - Hallby 33 - 29 (16-17)
Målskyttar Hallby: Adam Lönn 6, Mattias Kvick 5, Simon Matthijs 4, Fredrik Nordendorph 4, Alexander Åkerberg 4, Robert Jangmo 2, Simon Aulén 2, Jonatan Jepsson 1, Hampus Andersson 1,
Publik: 285, Bombardier Arena.

Hallby säkrade nytt kontrakt när man vann mot Kroppskultur hemma i Idrottshuset förra omgången. Då spelade det ingen roll att det blev förlust mot VästeråsIrsta i den sista omgången för säsongen på torsdagskvällen.
En knapp förlust med 29-33 blev det i Västerås.
- I stort en bra bortamatch av oss. Vi ledde med fem bollar ett tag men sen kom de in i det och lyckades rycka iväg. Men alla killar gjorde en bra match, vi gick runt på mycket folk och det var betydligt bättre än förra matchen mot dem, det går inte att jämföra, säger Tobias Nordendorph efter vad som var hans sista match i klubben.

Ledig tid från handbollen väntar
- Vemdigt och tungt. Men det kändes tyngre senast hemma mot Kropps, det var sista hemmamatchen och då blir det alltid lite känslosamt. Man lägger ner mycket tid med killarna man jobbat med i två år varje vecka, men idag hann jag bearbeta det.
Samtidigt är det ett nytt kapitel som börjar för Tobias Nordendorph. Efter att han fått sparken tidigare under våren av Hallby, som redan har gjort klart med hans ersättare Kenneth Andersson från Kristianstad, väntar nu en lång tid av ledig tid från handbollen.
- Jag vill inte kommentera något kring det, jag börjar något nytt och det gör Hallby också. Vad som hänt och inte hänt behövs det inte spekuleras i. Jag grämer mig inte för något och det tror jag inte Hallby heller gör, säger Nordendorph.
Vad vet du om Kenneth Andersson?
- Jag har inte så bra koll, men det blir säkert kanon. Jag tror och hoppas det blir jättebra.
Tobias Nordendorph tänker inte nappa på några andra uppdrag, meddelar han. Dels för att han snart ska bli pappa för första gången, dels för att han vill lägga all kraft på sitt nya jobb.

"Skönt komma bort ett tag"
- Jag ska jobba som butikschef på A6 golfshopp, sen blir jag pappa i sommar. Det ser jag fram emot och sen att gå till den nya hallen som byggs vid Idrottshuset för att titta på handboll.
- Jag trivs fantastiskt bra med handbollen på heltid men det händer andra saker i livet också. Just nu känns det ganska skönt att komma bort ifrån det ett tag.
Telefonen har gått varm, men Tobias har var tydlig att det inte blir någon mer handboll. Inte nu i alla fall.
- Det är alltid några som ringer men jag har varit ganska klar med hur läget ser ut. Golfen är en annan hobby för mig och den nappade jag på direkt. Det har faktiskt aldrig varit riktigt nära med någon annan förening heller.
Hallby slutar på en åttondeplats i allsvenskan med knapp marginal över kvalstrecket.
- Jag trodde vi skulle komma några placeringar högre upp, men med tanke på skadorna vi haft och åldersstrukturen i laget har vi gjort det bra. De unga har utvecklats och bland annat kommer Adam Lönn hit från lägre division och slutar trea i skytteligan. Vem trodde det?