Oscar Palm kvalade in som tvåa bakom totalledaren Johan Kristoffersson, och en bra start gjorde det möjligt för 20-åringen att utmana sin rival om ledningen in i första kurvan. Palm fick dock backa tillbaka in bakom Kristoffersson, och därefter förblev ordningen oförändrad in i mål. Resultatet innebär att Palm befäster sin andraplats i mästerskapstabellen.

"Saknade lite fart"
- Sett till helheten är jag helt klart nöjd med en ny andraplats, men vi saknade lite fart jämfört med Johan. Vi valde att göra två försök på nya däck i kvalet, men vår strategi kompromissades när jag fick trafik på mitt andra set. Det innebar att vi dels inte hade någon nytta av vår aggressiva kvaltaktik, och dels att vi inte hade några nya däck i racet - där vår fart också blev lite lidande, säger Palm.
- Generellt var det här dock ytterligare en bra helg, och nu ser jag fram emot att komma till Sturup Raceway - som verkar vara en rolig bana - för första gången.
Nästa deltävling för Porsche Carrera Cup Scandinavia körs också den i Skåne, när Oscar Palm den 15-16 juni ska ta sig an knixiga Sturup Raceway.