Silly Season Råslätt
Klara nyförvärv:
Nuredin Bakiu, mv, tillbaka från uppehåll, Alen Jacob, b, HFF, Robin Ring, b, Tord, Erik Gustafsson, mf, J-Södra U21, Robin Waern, mf, Hovslätt, Majkel Isaac, mf, Skövde AIK, Jose Luis Goncalves Norbrega, anf, Tenhult, Zoran Petrovic, ny tränare, Hans Karlsson, ny tränare
Klara förluster: Bekim Bytyci, mv, HFF, Aram Ibrahim, mf, ny klubb ej klar, Darkov Glavas, b, ny klubb ej klar, Dijan Vukojevic, anf, J-Södra, Daniel Culha, tränare.

Efter fem år i Tord står det nu klart att Robin Ring stannar kvar i division 2. Nu har han gjort klart med nykomlingen Råslätt.
- Det ska bli riktigt kul, en förening som sköts bra på alla sätt och jag vill dra igång direkt, säger Robin Ring entusiastiskt och som har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.
- Skövde i ettan var länge med i bilden men Råslätt visade verkligen ett stort intresse att få hit mig. Sen fanns det vissa omständigheter som gör att jag inte vill flytta från stan, fortsätter Robin Ring, som på torsdagen blev nyförvärv nummer fyra hos nykomlingen.

Påläggskalvar tas in
Nyförvärv fem och sex blev påläggskalvarna Erik Gustafsson, mittfältare från J-Södras U21-lag, och försvararen Alen Jacob, närmast från HFF men som tidigare spelat i Råslätts framgångsrika P95-lag.
- Vi har ett antal killar på väg in och ännu en gång är det en mix av lovande killar och erfarna som bidrar till att utveckla hela föreningen. Det är så vi ha det, säger ordföranden Fatih Kurtulus som var nöjd.
Samtidigt beskriver Robin Ring det första samtalet med nya tränaren Zoran Petrovic som en avgörande del i hans beslut.
- Det klickade direkt och vad jag i slutändan bestämde mig för. Zoran vet hur han vill spela och det är intressant. Råslätt vill spela längs marken och den fotbollen vill jag utveckla också, inte bara slå långt som många lag kommer göra i serien.

"Robin är vår ledare"
Att Robin Ring drar på sig en RSK-tröja glädjer Fatih Kurtulus.
- Robin är vår ledare vi har fått in, säger han kort och gott om den hårdföre backen.
Ord som Ring håller med om och egenskaper han vill utveckla i sitt spel. I fjol drog Ring på sig två röda och flera gula kort i Tord-tröjan. Stämpeln på fotbollsplanen vill han slipa bort.
- Jag är 25 år och mognat både på och utanför planen. Jag tycker absolut att jag kan ta en sån roll att bli en ledare för det är många unga. Sen tycker jag att jag har blivit en bättre spelare
Robin Ring är ett av de tyngsta namnen i Råslätts värvningsjakt - men den är inte över än.
- Nej, vi pratar om att ta in fem, sex killar till. Totalt blir det runt ett tiotal nyförvärv, säger Fatih Kurtulus som tillägger att man har stort tålamod att spela ihop ett nytt lag.
- Rekryteringsjobbet kommer hjälpa oss att snabbt spela ihop laget. Det är speciella karaktärer och profiler vi tittat på, menar Kurtulus som fortsätter:

"Ska bygga vidare på den tekniska fotbollen"
- Målsättningen är att bygga vidare på den tekniska fotbollen vi haft. Vi ska löpa mer än de andra lagen och vi tror att det kommer räcka ganska långt. Men vad det blir för tabellplacering vi har med i målsättningen tar vi innan säsongen börjar. Det viktigaste är att vi sätter en prägel på laget till en början.
Men förutom den klassiska "hålla sig kvar-målsättningen" som finns inombords är det en nykomling som vågar sticka ut hakan redan nu. Robin Ring avslutar:
- En mittenplacering är realistisk, så bra är vi bara alla drar åt samma håll och vill samma sak. Många lag kommer förmodligen inte hänga med oss när vi sätter igång. Råslätt är det lag som kommer ha mest boll.