Annons

Sedan det stod klart att landskampen skulle spelas i Jönköping har förberedelserna pågått för fullt. Nu återstår att göra i ordning Stadsparksvallen i landskampsdugligt skick.
På tisdagsmorgonen samlades representanter från Jönköpings Södra, Mariebo IK, kommunen och Smålands fotbollförbund för detta. VIP-utrymmen förbereddes och banderoller sattes upp för att täcka över de ordinarie reklamskyltarna, bland annat.

"Har stor erfarenhet"
- Det är mycket smådetaljer som ska fixas, konstaterar Sten Nilsson. Ett exempel är att det ska finnas bananer, handdukar och varma drycker i omklädningsrummen. Sedan måste det finnas fanor till inmarschen och den kinesiska flaggan ska vara på plats.
- Men vi har stor erfarenhet från tidigare arrangemang och det underlättar.
Damlandslaget har spelat tre gånger på Stadsparksvallen tidigare, senaste gången var i september 2000. Första landskampen arrangerades mot Belgien 1985. Då blev det seger, och det har följts upp med ytterligare två vinster, mot Danmark och Finland.
Men nu är Kinas tur att gästa Jönköping för första gången.

Hoppas på 4 000
Att J-Södra spelar så högt upp som superettan gör det lättare, då de redan har en färdig organisation runt matcherna. Deras representanter står bland annat för säkerhet och matchansvar.
- Vi blev tillfrågade för att dra nytta av de erfarenheter och kunskaper vi har, säger Rune Blomkvist i J-Södra. Det är jättetrevligt att kunna ställa upp, vi har ett gott samarbete med Mariebo och det är kul att göra sådana här saker ihop.
Inför matchen kommer det att vara underhållning av ett jazzband och en knattematch innan lagen beträder planen. Nationalsången kommer framföras av Lena Maria Klingvall.
Vad gäller biljettförsäljningen har knappt 2 800 biljetter sålts. Det finns ett fåtal sittplatsbiljetter kvar, medan organisationen hoppas kunna sälja många ståplatsbiljetter på matchdagen.
- Vi räknar med 4 000 åskådare, säger Sten Nilsson.