Studentkåren i Jönköping visade upp sig och sin verksamhet på Högskolan för lärande och kommunikation under onsdagen.
Idag finns runt 20 intresseföreningar i Studentkåren plus en studerandeförening för varje högskola och de och studentkåren fick idag möjlighet att presentera sin verksamhet, det anordnades tävlingar och ikväll blir det ett jippo med underhållning och trollkarl.

Sandro Savarin är ordförande i studentkåren.

"Vi är stolta"
- Vi känner att vi vill visa Jönköping vår verksamhet som vi är stolta över och visa de studenter som inte är engagerade vad de som är engagerade gör, säger studentkårens ordförande Sandro Savarin som berättar att det bland annat finns en studentradioförening och en idrottsförening.
Studenterna fick bland annat reda på vilka sporter som anordnas och uttrycka sina åsikter på twitter och få inblick i studentkårsvärlden.


Sumana Landqvist och Annika Lennartsson skriver gärna kreativt i sin förening Bläck.

Kreativt skrivande
Sumana Landqvist och Annika Lennartsson visade upp föreningen för kreativt skapande. Bland annat skriver de texter som de visar för varandra för att utvecklas och få tips och idéer.
- Vi vill passa på att marknadsföra oss, säger Annika och menar att det är en fördel att tillhöra studentkåren då man får möjlighet att äska pengar och få mer uppmärksamhet än om man är fristående.


Martina Holm och Mari Ahlin är inte med i någon förening, men tycker att det är positivt att de finns.

Har inte tid
Två av studenterna som var nyfikna på evenmanget var förskolelärarstudenterna Martina Holm och Mari Ahlin som tyckte det var kul att det händer något.
- Vi kikar lite var det är för något, säger Mari och säger att ingen av dem tillhör någon intresseförening idag.
- Hade man haft tid hade man kunnat vara det, säger Martina men båda tycker att det är positivt att föreningarna finns.
Kårobligatoriet kvar i Jönköping
Jönköping är en av två skolor i landet som har kvar kårobligatoriet vilket innebär att man måste vara med i studentkåren när man studerar på högskolan. Studentkåren i Jönköping anordnar bland annat insparken och jobbar hårt med att rättfärdiga att kårobligatoriet finns kvar och att avgiften på något sätt kommer studenterna till gagn.
- Vi vill att studenterna har det så bra som möjligt, att utbildningarna håller en kvalitet och att Jönköping ska vara en bra studentstad, säger Sandro Savarin och menar att kåren fyller samma funktion som en fackförening där man för studenternas talan och ser till att de har det bra. Och onsdagens jippo är ett sätt att visa att studentkåren fyller en funktion.
- Vi vill visa Jönköping att vi är en enad studentrörelse, säger Sandro.