Det rapporterades på mötet att Torbjörn Svenssons bild "Barndomsvän" blivit utvald för visning I samband med rikstävlingen "Bildexpo 2012". På månadsmötet redovisades månadstävling för påsiktsbilder, färg och svartvita som bedömts av Tommy Engström som också var närvarande med sina kartongvinklar i högsta hugg!

Innan Tommy redovisade sitt resultat, gjordes en omröstning bland de närvarande för att se om mötets mening stämde med Tommys bedömning. Tommy genomförde sin redovisning på ett mycket förtjänstfullt sätt med mycket ris, en del ros och mustigt språk, många menar att denna redovisning är en av höjdpunkterna under året. Många medlemmar argumenterade med och emot Tommy i en trevlig och livlig diskussion, precis som vi vill ha det.
Vinnare i färg blev Kicki Alvekrans med bilden "Uppförsbacke" (tv).
På andra plats kom Leif Arvidsson med bilden "Fotomodell" samt på tredje plats, Daniel Steen en av våra nya medlemmar med "På fel plats", totalt 30 bilder deltog i färgtävlingen.

I den svartvita klassen blev Kerstin Hagelin, också hon en av våra nyare medlemmar, vinnare med bilden "Vår tid". (th)
På andra plats kom Peder Larsson med bilden "Cezzan" och på tredje plats, Mats Persson med bilden "Åskådarna", totalt 26 bilder deltog i den svartvita klassen.

Mellan redovisningen av färg och svartvita klasserna avnjöts fika i vanlig ordning. Den 12 Maj är det dags för vårens fältskjutning, en fotoutflykt för medlemmarna och andra fotointresserade.
Nästa månadsmöte är 10:e Maj 2012 kl. 19 i Filadelfia Bankeryd.

 

/Anders Gunnarsson