Fotboll, Div. 2
IK Tord-Ljungby IF 0-1 (0-1)
0-1 (16) Marcus Karlsson.
Publik: 168, Stadsparksvallen.

Tord har vunnit utan att spela bra i de senaste matcherna. Mot Ljungby blev det ingen spelmässig uppryckning - och då kom säsongens andra förlust.
Gästerna tog tag i kommandot från start och gjorde matchens enda mål efter 16 minuter. Marcus Karlsson kunde omarkerad styra in bollen vid den bortre stolpen efter passivt agerande hos hemmalaget efter ett inkast.
- Det var billigt, vi agerade alldeles för dåligt där. Det var ett riktigt skitmål som vi inte får släpa in, säger Robin Ring kritiskt.

"Vår sämsta i år"
Tord bjöd inte hemmapubliken på någon fotbollsunderhållning överhuvudtaget i första halvlek. Den enda målchansen som är värd att nämna är en nick från Joakim Dahlström som Linus Rosholm i Ljungbys mål tippade till hörna.
- Första halvlek är vår sämsta i år, vi presterade ingenting alls. Jag vet inte vad jag ska säga, det är bara så jäkla tråkigt, suckar Robin Ring, som får medhåll av tränaren Magnus Henriksson:
- Det är för dåligt. Vi var inte engagerade, tog inte jobbet och gnällde på varandra. Det var gamnacke på fyra-fem man, vi var inte villiga att gör det tillsammans. Vi gjorde precis tvärtom jämfört med vad vi hade bestämt.

Uppryckning i andra
I andra halvlek ryckte Tord upp sig, men inte heller efter paus handlade det om något skönspel. De farliga målchanserna var lätträknade, den bästa hade Robin Ring med en nick på en hörna som rensades undan på mållinjen.
- Vi tog jobbet i andra, då vi låg rätt i positionerna. Vi hade koll på läget men skapade inga målchanser eftersom vi saknade löpviljan bakom deras backlinje. Vi var för bekväma där och tog oss aldrig bakom dem, vilket ledde till att de hela tiden fick spelet framför sig, analyserar Magnus Henriksson.
I slutminuterna gick "de lile" ner på en trebackslinje och flyttade upp mittbacken Daniel Karlsson i anfallet, men riktigt nära 1-1 var det aldrig. Ett blekt Tord fick därmed se sig besegrat.
- Vi ryckte upp oss i andra men hade inga heta chanser. Vi måste kunna skapa någon i alla fall, men vi var inte tillräckligt heta, säger Robin Ring, som konstaterar att hans lag har en del att förbättra spelmässigt.


Tords Anton Johansson i kamp om bollen under matchen.

"Jobbar inte som ett lag"
- Vi måste ta jobbet tillsammans, det räcker inte med att fyra-fem man gör det. Vi jobbar inte som ett lag, det är för mycket en och en, och försvarsspelet är för dåligt i hela laget. Det ser bra ut på träning, men när vi kommer ut till match låser det sig.
Vid seger mot Ljungby hade Tord gått upp i serieledning i den jämna toppstriden. Nu får laget nöja sig med femte plats i tabellen, och ska det bli toppstrid framöver krävs det att spelet blir bättre.
- Vi har några bra fotbollsspelare i laget, men det är precis som att spelarna väntar på att någon annan ska ta tag i det. Vi hade ett snack i veckan, där både vi tränare och spelarna fick säga sitt och kom fram till en grej, men vi gjorde som sagt inte det vi hade bestämt. Det är inte så här vi vill spela, säger Magnus Henriksson.