Tommy Fritz, VD för Tosito berättar för Jnytt att hans företag gjort klart med ett nytt fastighetsköp. Det är fastigheten Alhambra 7, i folkmun mer känd som "Huset," som han förvärvat. Fastigheten som är på 2000 kvadratmeter ägdes tidigare av ett företaget KB Bälö i Göteborg, men nu är alltså "Huset-huset" sålt.
– Det har stått tomt ett tag och vi har tittat på det. Det är ett för fint läge för att det inte ska hända någonting där, säger Fritz till Jnytt.

Nöjessatsning uteblev - nu säljs huset
För några år sedan var det på gång att det skulle satsas rejält med utestället i fastigheten. Det blev ingenting som höll i sig länge.
– Man gjorde väl inte den satsningen som man sa, säger Fritz.
Tosito äger idag omkring 115 000 kvadratmeter uthyrningsbar fastighetsyta i Jönköping. Andra hus som företaget har i sitt fastighetsbestånd är bland annat huset där Sesamgallerian ligger och Magasinen vid Munksjön.

Blir kontor
Tommy Fritz menar att det ligger i företagets linje att köpa upp fastigheter med centralt läge och en intressant historia. Hus som är profilbyggnader i stan.
Fastigheten kommer nu att byggas om, troligtvis till kontorslokaler, något som Fritz menar att det är brist på här i stan.

Så inget nytt uteställe att festa loss på?
– Förmodligen blir det inte det. Men man ska aldrig säga aldrig. Det känns spännande och roligt och det finns en del att göra, avslutar han.