Liten twitterskola:
Twitter är en form av microblogg där vem som helst kan öppna ett konto och följa vem som helst som också har ett. I flödet märks såväl kända som okända personer, företag och organisationer. En tweetup är en träff för dem som twittrar (gör inlägg på twitter).

Annons

Platsen för morgondagens tweetup är Hasse på sjökanten, en restaurang som intiativtagarna hoppas ska fyllas av lokala twittrare.
-En tweetup är som en afterwork där man klan mingla och har chans att träffa dem man följer på twitter, en chans att träffas irl (in real life) helt enkelt, berättar Annelie Lokko för Jnytt.se.

I somras anordnades den första träffen i Jönköping (se bilden) och det gick över förväntan.
-Det gick jättebra tycker jag, vi hade ingen aning om det skulle komma någon men vi blev ett gäng, säger Annelie Lokko som fått inspiration från tidigare arrangemang i storstäderna.
-Det är kul att sammanföras av ett gemensamt intresse som twitter men när vi ses pratar vi ju inte bara om sociala medier.

Varför ska man twittra?
-Grunden är att man, till skillnad från facebook där man lägger till folk man känner, lägger till folk man inte behöver känna men som man har intresse av att följa. Vi är inte så många än så länge i jönköping men hoppas att det sprider sig och att vi blir fler.