- Den bästa husaffären du kan göra just nu är att köpa ett hus med ett bra läge, kanske behöver det renoveras men det kan du göra på sikt, säger Jan Windolf på Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping.
Men han säger samtidigt:
- Men så tänker inte köparna, de vill ha det färdigrenoverat direkt. Idag är det svårare att sälja renoveringsobjekt medan man får bra betalt om man håller huset fräscht.

Vardagsrummet -bästa rummet
På måndagen presenterade Svensk Fastighetsförmedling trendrapporten om hur svenskarna och de boende i Jönköpings län vill ha sitt boende. Rapporten är inriktad på fyra områden: Boende, inredning, ekonomi och teknik.
Trendrapporten visar att vardagsrummet är det rum vi tycker mest om och troligen kommer att satsa mer på i framtiden.
- Kanske är det så att vi nu har renoverat färdigt i våra kök och nu vänder blickarna mot vardagsrummen, säger Bessie Wedholm, presschef på Svensk Fastighetsförmedling.
Enligt rapporten vill vi ha det hemtrevligt och en inredning som matchar vår personlighet.
- Trenden är inte längre att allt ska vara vitt och nytt. Nu ska vi blanda mer, det ljusa och fräscha men med retrokänsla och äldre mörka möbler, menar Wedholm.

Tror på höjda priser i Mullsjö
Vad vill vi då betala för vårt boende? Enligt trendrapporten kan länsborna tänka sig att betala lite mer än svensken i genomsnitt, nämligen mellan fem och sjutusen kronor per person. Samtidigt kan man tänka sig att pendla upp till fem mil per dag för att få ett bra boende.
- När den nya vägen till Mullsjö byggs kommer priserna garanterat att gå upp på villor där, då blir området attraktivt och det är lätt att pendla in till Jönköping, säger Windolf. Men än så länge drar man sig eftersom vägen är så olycksdrabbad.

Vilken är den mest värdefulla elprylen för jönköpingborna? Jo tv-apparaten. 80% av jönköpingsborna anser att tv:n är viktigast. På andra plats kommer datorn.