NMT har i mångt och mycket hämtat sin inspiration från British Military Fitness i England. Träningen sker utomhus i grupp med naturen och kroppen som motstånd. Instruktören leder passet med militär disciplin, men grundarna är noggranna med att poängtera att träningen passar alla.
- Vi har såväl otränade som vältränade på våra pass, säger Magnus de Verdier på NMT. Många har tröttnat på gymmet och vi vill erbjuda ett attraktivt alternativ där man får vara utomhus och lära känna sina träningskompisar och instruktörer.Jönköping först ut efter Stockholm
Ett femtiotal förväntansfulla personer dök upp vid Kinnarps Arena på lördagen. De delades upp i två grupper, en något lättare grupp och en tuffare. Under 75 minuter bjöds deltagarna på olika övningar, många utförs parvis och hela gruppen hjälps åt och peppar varandra. Lena Johansson hade åkt ända från Linköping för att prova på NMT.
- Jag har hört talas om Nordic Military Training och är avundsjuk på Jönköpingsborna som nu kan träna NMT regelbundet, det här var hur roligt som helst, säger Lena Johansson. Jag sa till arrangörerna att jag hoppas att Linköping står näst på tur efter Jönköping.Startades 2009
Jönköping är första etableringsorten efter Stockholm. NMT startade 2009 i Stockholm och har blivit en succé. Flera hundra personer, såväl otränade som vältränade, har där hakat på den senaste träningstrenden.
NMT har bland annat uppmärksammats i SVT:s "Ung och bortskämd" där Magnus de Verdier ledde ett pass för ungdomarna i ett av avsnitten. Bland medlemmarna hittar man också mer kända ansikten, journalister och träningsbloggare.Tre pass i veckan
Den 7 november startar regelbunden träning med tre pass i veckan. Man kommer att utgå från Rosenlunds IP och använda omgivningarna runt Elmia. För verksamheten i Jönköping rekryteras lokala instruktörer som sätter sin prägel på träningspassen, men grundkonceptet är detsamma i både Stockholm och Jönköping.
- Vi brukar säga att NMT är "the toughest workout you'll ever love" och dagens deltagare bekräftade att det stämmer. Det ska bli roligt att se Jönköpingsborna bli en del av den här träningstrenden, avslutar Magnus de Verdier.