Priset har delats ut sedan säsongen 2001/02 och nu bortgångne Stefan Liv var den förste som erhöll det. Ytterligare en HV71-målvakt, Erik Ersberg, har fått utmärkelsen medan Henrik Lundqvist, numera i New York Rangers, har fått utmärkelsen tre gånger.
- Det blir roligt dela ut priset till Gustaf Wesslau, som är en målvakt i min smak, säger målvaktslegenden Leif "Honken" Holmqvist i ett pressmeddelande.

"Hans jämnhet imponerar mest"
Gustaf Wesslau har gjort en fin första säsong i HV71 dit han kom från Djurgården. Han är den målvakt i elitserien som vunnit flest matcher den här säsongen, nämligen 29, och han satte nyligen nytt klubbrekord med sju hållna nollar under samma säsong. Han har en räddningsprocent på 92,77 och anses allmänt vara HV71:s nyckelspelare inför slutspelet.
- Det känns tryggt med Gustaf längst där bak. Hans jämnhet imponerar mest, menar tränaren Ulf Dahlén.

Uppvaktas på söndag
Gustaf Wesslaus karriär började på allvar med U16-guldet med AIK. Hans debut i elitserien var med Malmö IF 2006/07 och via Borås HC hamnade han i Djurgården 2008/09. Under tiden hos stockholmarna var han med om att förlora en SM-final mot just HV71.
Gustaf Wesslau är storväxt med en explosiv stil. Hans största styrka är sidledsförflyttningarna. Han spelar enkelt, har bra psyke och spelförståelse, står det i pressmeddelandet.
När HV71 spelar sin tredje kvartsfinal mot Linköping i Kinnarps Arena på söndag kommer Wesslau att uppvaktas av Leif "Honken" Holmqvist innan nedsläpp.