Annons

Annons

Annons

Vindkraftsetableringen utanför Örserum

169 närboende går ihop – protesterar mot ny vindkraftpark norr om Örserum: ”Total brist på respekt för människors hälsa”

Ramström Vind vill bygga en ny vindkraftpark utanför Örserum, ett förslag som har rört upp känslor bland närboende. Grannarna i området anser nämligen att verken ligger för nära bostäder och att en ökad bullernivå skulle påverkas deras livsmiljö.
Nu har 169 personer skrivit under en protestlista mot förslaget.
– Att bygga fyra gigantiska vindkraftverk så nära bostäder är total brist på respekt för människors hälsa och välbefinnande, säger Klas Rasmusson.

Tommy Andersson är en av 169 personer, boende i Örserum med omnejd, som har skrivit under en protestlista mot Ramström Vinds förslag på att bygga fyra nya vindkraftverk tre kilometer norr om bygden.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Tobias Hellgren

Annons

Ramström Vind AB planerar att söka tillstånd för att få bygga fyra vindkraftverk tre kilometer norr om Örserum. I ett samrådsunderlag som har skickats ut till särskilt berörda i närområdet skriver vindkraftbolaget bland annat att de vill pröva möjligheten att bygga verk som är 246 meter höga.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan